Over ons 2017-08-10T19:11:48+00:00

Over Elijah Investment Group

Oprichting

Elijah Investment Group B.V. is opgericht door Edwin & Joshua Kennedy met als doel bedrijven succesvoller te maken. Tegelijkertijd willen Edwin & Joshua Kennedy een extra buffer opbouwen voor de verzorging en het levensonderhoud van Aäron Elijah Kennedy. Aäron is geboren in 1994, de zoon van Edwin en het broertje van Joshua.

Aäron

Aäron lijdt aan een zeldzame aandoening namelijk het Sotos Syndroom, dit syndroom komt ongeveer bij één op de 14.000 pasgeboren kinderen voor. Edwin en zijn vrouw hebben vanaf het begin besloten Aäron in huis te houden en te blijven verzorgen zolang dit mogelijk is.

Naam

De naam van Elijah Investment Group B.V. is een combinatie van Edwin, Joshua en de tweede naam van Aäron. Afgekort EJ, Edwin & Joshua of voluit de tweede naam van Aäron waar beide voorletters in terug te vinden zijn, namelijk: EliJah.

Dochtermaatschappijen

Elijah Investment Group B.V. heeft meerdere dochtermaatschappijen welke elk hun eigen specialiteiten kennen, zo is Elijah Marketing gespecialiseerd in online en offline marketing en is bijvoorbeeld Elijah Software volledig gericht op OpenSource software, denk aan WordPress & OpenCart, en Maatwerk software waarbij een systeem volledig wordt ontwikkeld op basis van de wensen van de klant. Alle dochtermaatschappijen dragen bij aan onze missie om bedrijven succesvol(ler) te maken!

Edwin Kennedy

“Digital Transformation Facilitator, binnen elke vezel van het bedrijf. Dat is wat ik doe. Naast ervaren binnen grote corporates en gevestigde ondernemingen, ben ik een actieve investeerder voor verschillende start-ups. De rode draad die hen met mij verbindt is de passie die ik kwijt kan voor het bedenken of begeleiden van innovatieve business modellen. En de brug die ik mag slaan tussen de huidige en volgende generatie.

Enkele voorbeelden:

Vanaf augustus 2003: Interim bij verschillende bedrijven

Intrasurance: voor een van de eerste online verzekeraars (www.verzekeruzelf.nl) heb ik onderzocht of en hoe hun digitale platform, STP en SaaS aangeboden kon worden aan de internationale verzekeringsmarkt. Binnen 1 jaar tijd een nieuw bedrijfsonderdeel opgezet en over de hele wereld licenties verkocht.

Atos: een van de grootste accounts vroeg mij hen te helpen met de wens om de meest betrouwbare Digital Insurer op wereld niveau te worden. Hier was niet alleen het ombuigen van de relatie tot partners voor nodig, ook het teruggeven van het oude contract in ruil voor een Virtual Venture en een heldere Innovation Roadmap droegen bij aan dit succes.

Eurofiber: deze internationale provider van industry leading digitale infrastructuur was zo snel gegroeid dat de sales mensen extra aandacht nodig hadden om mee te kunnen groeien. Doormiddel van intensive coaching, zowel individueel als in team verband werd structuur, leiderschap, succes en plezier terug op niveau gebracht.

CCS: Er was behoefte aan een vernieuwing van de commerciële visie. Een visie heb ik gemaakt, maar die komt alleen tot leven als naast strategie, tactiek en operatie ook mensen alligned worden.

April 2013 – August 2015: Senior Strategic Deal Maker bij Capgemini

Bij de CSO van Capgemini was behoefte een markt te benaderen tussen de meer dan 100 account executives en het global big deals team. Door samenwerking vorm te geven en aan te jagen is dit gelukt. Door het Bimodal IT concept te positioneren werden daarnaast bestaande accounts aanzienlijk vergroot en een aantal nieuwe klanten vanaf scratch op gebouwd.

November 2001 – July 2003: Vice-President Continental Europe bij HCL Tech

HCL Technologies wilde haar concept van OffSourcing introduceren in Continentaal Europa. Met een klein team ben ik gestart en was in staat diverse contracten af te sluiten in de regio. Met name het AEGON-contract is tot op de dag van vandaag een zeer succesvolle samenwerking.

November 1999 – November 2001: Chief Sales Officer bij T-Systems 

Op verzoek van de RvB geholpen met de commerciële transformatie van debis SystemHaus, dochter van Daimler Chrysler, naar T-Systems, dochter van Deutsche Telekom. De vertaling van de visie naar de dagelijkse praktijk, het opzetten van een team en coaching naar de volgende generatie stonden hier centraal.

February 1996 – November 1999: Vice President, Global Financial Services at EDS EMEA

EDS wilde onderzoeken of er een markt was voor outsourcing in de financiële industrie in Nederland. Een team met 1 parttime consultant groeide uit naar een team van meer dan 1000 man. Met als resultaat langdurige contracten met enkele grote verzekeraars en banken.

December 1989 – January 1995: Division Manager at Inter Access

Als accountmanager ontwikkelde ik mezelf door de jaren tot divisie manager Banken, Verzekeringen en Overheid. Tijdens deze periode bedacht, ontwikkelde en verkocht ik een concept voor het bestrijden van Fraude Analyse ten behoeve van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties.”

Joshua Kennedy

”Ik kan het mij nog als de dag van gisteren herinneren,  de eerste dag op het VWO van de middelbare school waar ik zolang en zo enorm naar had uitgekeken begon met een presentatie waarbij ik het onderwerp zelf mocht kiezen. Op jonge leeftijd had ik al een passie voor auto’s en mijn onderwerp was daar dan ook op gebaseerd, namelijk Radiografische modelauto’s.

De presentatie had ik samen met mijn vader, die veel ervaring heeft met presenteren zowel 1 op 1 als voor groepen van 10.000+ mensen, goed voorbereid en geoefend inclusief interactie technieken om contact met het publiek te maken/te houden. Na een, voor mijn gevoel, geweldige presentatie te hebben gegeven kreeg ik als cijfer een flinke onvoldoende omdat, ik citeer, ”je geen vragen hoort te stellen aan het publiek tijdens je presentatie”. Dit was voor mij het punt dat ik school heb opgegeven en had besloten dat ik hier vrij weinig tot niets ging leren waar ik iets aan zou hebben, zodoende besloot ik voor de kortste route te kiezen om van school af te gaan en direct een baantje naast mijn school te nemen om alvast wat geld te gaan verdienen.

Na op zeer jonge leeftijd al heel veel bijbaantjes te hebben gehad moest ik verplicht na mijn middelbare school een richting kiezen en koos in verband met mijn passie voor auto’s, autotechniek. Echter het beeld dat ik op 50 jarige leeftijd met zwarte handen thuis zou komen beviel mij niet en ik besloot een baan te nemen die mij door iedereen in mijn omgeving werd afgeraden, namelijk huis aan huis verkoop. De meest directe vorm van verkoop waarbij afwijzing een constante factor is en ik vond het geweldig!

De Amerikaanse hiërarchie, motivatie speeches, doorgroei mogelijkheden en aanzien spraken mij heel erg aan. De eerste dagen verkocht ik al direct boven gemiddeld en de derde week stond ik in de top 5 van beste verkopers van het bedrijf. Binnen 2 maanden groeide ik door naar teamleider en werd in dat jaar uiteindelijk verantwoordelijk gemaakt voor een team van D2D sales medewerkers.

Na veel ervaring te hebben opgedaan besloot ik mijn sales kwaliteiten in te zetten voor mijn eigen bedrijf, in mijn netwerk zaten veel programmeurs die veel belovende scripts, websites, webshops en maatwerk software konden ontwikkelen maar zij hadden allen geen werk omdat zij geen potentiële opdrachtgevers durfde te benaderen. Ik bood de jongens een goede deal, namelijk jullie kunnen blijven ontwikkelen, ik doe het contact met de opdrachtgevers, zorg dat alles in goede banen verloopt en jullie krijgen een percentage commissie wanneer het project is afgerond. Na akkoord ben ik naar de Kamer van Koophandel gereden, mijn eenmanszaak ingeschreven en kreeg dezelfde dag nog akkoord van de eerste opdrachtgevers die ik koud had benaderd.

Vanaf 2013 waren er meerdere programmeurs, op freelance basis, aan het werk en bleef het aantal opdrachten binnenstromen. Veel mensen in de omgeving zagen hoe succesvol je kan worden met het internet, als gevolg daarvan vroegen meerdere relaties mij of het mogelijk is om software te ontwikkelen in ruil voor aandelen en eventueel te betalen voor coaching en advies over het succesvol opzetten van hun bedrijf. Deze vragen vormden voor mij de basis van Elijah Investment Group B.V. en ben ik mijn vader gaan benaderen of wij niet onze krachten konden gaan bundelen om bedrijven succesvol op te starten met een vergoeding die zowel voor de opdrachtgever als voor ons interessant en haalbaar is.

Begin 2016 was ik groot aandeelhouder van meerdere besloten vennootschappen en halverwege 2016 werd ik door meerdere relaties benaderd of zij niet een bedrijf over konden overnemen. Dit resulteerde uiteindelijk in de verkoop van al mijn, en deels onze, werkmaatschappijen binnen enkele maanden zonder earn-out regeling, een geweldige prestatie en beloning!”

”(Online) Succes is géén geluk, het is een keuze”

Contact